2021新高考1卷英语试题及答案

淑娟1168分享

随着高考英语考试的结束,大部分省份2021年高考就此落下帷幕,考完之后肯定很多人想要知道答案,为了方便考生们对答案和估分,今天小编整理了2021新高考1卷英语试题及答案供大家参考,一起来看看吧!

2021新高考1卷英语试题及答案


▼▼目录▼▼

2021新高考1卷英语试题

2021新高考1卷英语答案

2021各地高考英语作文题目


2021新高考1卷英语试题及答案

2021新高考1卷英语试题

第一部分 听力 略

第二部分 阅读理解

材料选择题 本大题共3小题,每小题2.5分,共7.5分。阅读材料,完成下列小题。

A

Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, you’ll often get to stay in a central location (位置) with security and comfort.

Yellow Hostel

If I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. It’s one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. It’s affordable, and it’s got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, it’s close to the main train station.

Hostel Alessandro Palace

If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. There’s also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.

Youth Station Hostel

If you’re looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesn’t charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.

Hotel and Hostel Des Artistes

Hotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and it’s close to all of the city’s main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.

21.What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?

A.Comfort.

B.Security.

C.Price.

D.Location.

22.Which hotel best suits people who enjoy an active social life?

A.Yellow Hostel.

B.Hostel Alessandro Palace.

C.Youth Station Hostel.

D.Hotel and Hostel Des Artistes.

23.What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?

A.It gets noisy at night.

B.Its staff is too talkative.

C.It charges for Wi-Fi.

D.It’s inconveniently located.

分值: 7.5分

材料选择题 本大题共4小题,每小题2.5分,共10分。阅读材料,完成下列小题。

B

By day, Robert Titterton is a lawyer. In his spare time though he goes.

on stage beside pianist Maria Raspopova — not as a musician but as her page turner. “I’m not a trained musician, but I’ve learnt to read music so I can help Maria in her performance.”

Mr Titterton is chairman of the Omega Ensemble but has been the group’s official page turner for the past four years. His job is to sit beside the pianist and turn the pages of the score so the musician doesn’t have to break the flow of sound by doing it themselves. He said he became just as nervous as those playing instruments on stage.

“A lot of skills are needed for the job. You have to make sure you don’t turn two pages at once and make sure you find the repeats in the music when you have to go back to the right spot.” Mr Titterton explained.

Being a page turner requires plenty of practice. Some pieces of music can go for 40 minutes and require up to 50 page turns, including back turns for repeat passages. Silent onstage communication is key, and each pianist has their own style of “nodding” to indicate a page turn which they need to practise with their page turner.

But like all performances, there are moments when things go wrong. “I was turning the page to get ready for the next page, but the draft wind from the turn caused the spare pages to fall off the stand,” Mr Titterton said, “Luckily I was able to catch them and put them back.”

Most page turners are piano students or up-and-coming concert pianists, although Ms Raspopova has once asked her husband to help her out on stage.

“My husband is the worst page turner,” she laughed. “He’s interested in the music, feeling every note, and I have to say: ‘Turn, turn!’ “Robert is the best page turner I’ve had in my entire life.”

24.What should Titterton be able to do to be a page turner?

A.Read music.

B.Play the piano.

C.Sing songs.

D.Fix the instruments.

25.Which of the following best describes Titterton’s job on stage?

A.Boring.

B.Well-paid.

C.Demanding.

D.Dangerous.

26.What does Titterton need to practise?

A.Counting the pages.

B.Recognizing the “nodding”.

C.Catching falling objects.

D.Performing in his own style.

27.Why is Ms Raspopova’s husband “the worse page turner”?

A.He has very poor eyesight.

B.He ignores the audience.

C.He has no interest in music.

D.He forgets to do his job.

分值: 10分

材料选择题 本大题共4小题,每小题2.5分,共10分。阅读材料,完成下列小题。

C

When the explorers first set foot upon the continent of North America, the skies and lands were alive with an astonishing variety of wildlife. Native Americans had taken care of these precious natural resources wisely. Unfortunately, it took the explorers and the settlers who followed only a few decades to decimate a large part of these resources. Millions of waterfowl ( 水 禽 ) were killed at the hands of market hunters and a handful of overly ambitious sportsmen. Millions of acres of wetlands were dried to feed and house the ever-increasing populations, greatly reducing waterfowl habitat (栖息地).

In 1934, with the passage of the Migratory Bird Hunting Stamp Act(Act), an increasingly concerned nation took firm action to stop the destruction of migratory ( 迁徙的) waterfowl and the wetlands so vital to their survival. Under this Act, all waterfowl hunters 16 years of age and over must annually purchase and carry a Federal Duck Stamp. The very first Federal Duck Stamp was designed by J.N. “Ding” Darling, a political cartoonist from Des Moines, lowa, who at that time was appointed by President Franklin Roosevelt as Director of the Bureau of Biological Survey. Hunters willingly pay the stamp price to ensure the survival of our natural resources.

About 98 cents of every duck stamp dollar goes directly into the Migratory Bird Conservation Fund to purchase wetlands and wildlife habitat for inclusion into the National Wildlife Refuge System — a fact that ensures this land will be protected and available for all generations to come. Since 1934, better than half a billion dollars has gone into that Fund to purchase more than 5 million acres of habitat. Little wonder the Federal Duck Stamp Program has been called one of the most successful conservation programs ever initiated.

28.What was a cause of the waterfowl population decline in North America?

A.Loss of wetlands.

B.Popularity of water sports.

C.Pollution of rivers.

D.Arrival of other wild animals.

29.What does the underlined word “decimate” mean in the first paragraph?

A.Acquire.

B.Export.

C.Destroy.

D.Distribute.

30.What is a direct result of the Act passed in 1934?

A.The stamp price has gone down.

B.The migratory birds have flown away.

C.The hunters have stopped hunting.

D.The government has collected money.

31.Which of the following is a suitable title for the text?

A.The Federal Duck Stamp Story

B.The National Wildlife Refuge System

C.The Benefits of Saving Waterfowl

D.The History of Migratory Bird Hunting

分值: 10分

材料选择题 本大题共4小题,每小题2.5分,共10分。阅读材料,完成下列小题。

D

Popularization has in some cases changed the original meaning of emotional (情感的) intelligence. Many people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a person’s makeup that cannot be measured by an IQ test, such as character, motivation, confidence, mental stability, optimism and “people skills.” Research has shown that emotional skills may contribute to some of these qualities, but most of them move far beyond skill-based emotional intelligence.

We prefer to describe emotional intelligence as a specific set of skills that can be used for either good or bad purposes. The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how best to help her patients, while a cheater might use it to control potential victims. Being emotionally intelligent does not necessarily make one a moral person.

Although popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably support, the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful. The most positive aspect of this popularization is a new and much needed emphasis (重视) on emotion by employers, educators and others interested in promoting social well-being. The popularization of emotional intelligence has helped both the public and researchers re-evaluate the functionality of emotions and how they serve people adaptively in everyday life.

Although the continuing popular appeal of emotional intelligence is desirable, we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion. It is our hope that in coming decades, advances in science will offer new perspectives ( 视角) from which to study how people manage their lives. Emotional intelligence, with its focus on both head and heart, may serve to point us in the right direction.

32. What is a common misunderstanding of emotional intelligence?

A.It can be measured by an IQ test.

B.It helps to exercise a person’s mind.

C.It includes a set of emotional skills.

D.It refers to a person’s positive qualities.

33.Why does the author mention “doctor” and “cheater” in paragraph 2?

A.To explain a rule.

B.To clarify a concept.

C.To present a fact.

D.To make a prediction.

34.What isthe author’s attitude to the popularization of emotional intelligence?

A.Favorable.

B.Intolerant.

C.Doubtful.

D.Unclear.

35.What does the last paragraph mainly talk about concerning emotional intelligence?

AIts appeal to the public.

BExpectations for future studies.

CIts practical application.

DScientists with new perspectives.

分值: 10分

简答题(综合题) 本大题共42.5分。简答应写出文字说明、证明过程或演算步骤。

36.阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选 项中有两项为多余选项。

My husband and I just spent a week in Paris. 36 So the first thing we did was rent a fantastically expensive sixth-floor apartment the size of a cupboard. It was so tiny that we had to leave our suitcases in the hallway.

The place wasn’t entirely authentic, though. Unlike a normal Parisian apartment, the plumbing ( 水 管 ) worked. 37 Our building even had a tiny lift with a female voice that said, “Ouverture des portes,” in perfect French. That is the only French phrase I mastered, and it’s a shame I don’t have much use for it.

Parisians are different from you and me. They never look lazy or untidy. As someone noted in this paper a couple of weeks ago, they eat great food and never gain weight. 38 French strawberries do not taste likecardboard. Instead, they explode in your mouth like little flavor bombs.

39 Onour first morning in Paris, I went around the corner to the food market to pickup some groceries. I bought a handful of perfectly ripe small strawberries anda little sweet melon. My husband and I agreed they were the best fruit we hadever eaten. But they cost $18!

In France, quality of life is much more important thanefficiency (效率).

You can tell thisby cafés life. French cafés are always crowded. 40 When do these people work? The Frenchtake their 35-hour workweek seriously — so seriously that some labor unionsrecently struck a deal with a group of companies limiting the number of hoursthat independent contractors can be on call.

A.Not all the customers aretourists.

B.The quality of life inFrance is equallyexcellent.

C.There was a nice kitchen anda comfortablebed.

D.The amazing food is mainlyconsumed by local farmers.

E.That’snotthe only reason the French eat less than wedo.

F.Our aim was to see if wecould live, in some way, like realParisians.

G.The food is so delicious that you don’t need much ofit to make you happy.

分值: 12.5分

41.阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

My life as a tax-paying employed person began in middle school, when, for three whole days, I worked in a baking factory.

My best friend Betsy’s father was a manager at Hough Bakeries, which, at Easter time, 41 little bunny ( 兔 子 ) cakes for all its 42 throughout Cleveland. It happened that the plant downtown needed eight kids for 43 help during our spring break, for which I had no 44 beyond listening to my favorite records. I’d 45 minimum wage. I’d see how a factory 46 . My parents thought all of this was a grand idea and called Betsy’s dad with their 47 .

Our 48 in the factory were simple: Place cakes on a moving belt. Attach icing (糖霜) ears. Apply icing eyes and nose. 49 bunny from the belt. This was 50 than it sounds. 51 a bit and the cakes pile up. As I told my parents at dinner that first night, it was all a little more high-pressure than I’d 52 .

Dad 53 . The sonof a grocer, he’d spent the summers of his childhood 54 food in Benardsville, New Jersey. This wasthe sort of work that made you 55the dollars you earned and respect thosewho did the work, he toldme.

41.A. sold B. ordered C. made D. reserved

42.A. stores B. families C. schools D. citizens

43.A. generous B. financial C. technical D. temporary

44.A. plans B. problems C. excuses D. hobbies

45.A. offer B. earn C. set D. suggest

46.A. worked B. closed C. developed D. survived

47.A. ambition B. permission C. experience D. invitation

48.A. joys B. ideas C. roles D. choices

49.A. Save B. Keep C. Stop D. Remove

50.A. harder B. better C. longer D. cheaper

51.A. Calm down B. Slow down C. Stay on D. Move on

52.A. indicated B. witnessed C. expected D. remembered

53.A. cried B. smiled C. hesitated D. refused

54.A. tasting B. finding C. sharing D. delivering

55.A. withdraw B. donate C. receive D. appreciate

分值: 15分

第三部分 语言运用

56.阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Going to MountHuangshan reminds me of the popular Beatles’ song“The Long and Winding Road”. 56 is so breathtaking about the experience is theout-of-this-world scenes. The rolling sea of clouds you see once you are at thetop will remind you how tiny we 57 (human)are.

The hot spring at the foot of themountain is something you must try after the climb. It will 58 (undoubted) help you get refreshed! The amazing thing about the spring is that the colder thetemperaturegets, the 59 (hot) the spring! Strange, isn’t it? Butthat’s how nature is —always leaving us 60(astonish).

What comes nextis the endless series of steps. You can’t help wondering how hard it 61(be) for the people then to put all those rocks into place. Though it is theonly unnatural thing on your way up the mountain, still it highlights the wholeadventure 62 offers a place where you can sit down to rest your 63 (ache)legs.

As the song goes, this long and windingroad “will never disappear”, and it will always stick in the visitor’smemory. It sure does in 64 (I).While you’re inChina, Mount Huangshan is 65 must tovisit!

分值: 15分

第四部分写作

书面表达 本大题共15分。

66.你校英文报 Youth 正在庆祝创刊十周年。请你写一篇短文投稿,内容包括:

1.读报的经历;

2.喜爱的栏目;

3.期望和祝福。

注意:

1.写作词数应为 80左右;

2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

Youth and Me

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

分值: 15分

书面表达 本大题共25分。

67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇 完整的短文。

AMOTHER’S DAY SURPRISE

The twins were filled with excitementas they thought of the surprise they were planning for Mother’s Day. How pleased and proud Mother would bewhen they brought her breakfast in bed. They planned to make French toast andchicken porridge. They had watched their mother in the kitchen. There wasnothing to it. Jenna and Jeff knew exactly what to do.

The big day came at last. The alarmrang at 6 a.m. The pair went down the stairs quietly to the kitchen. Theydecided to boil the porridge first. They put some rice into a pot of water andleft it to boil while they made the French toast. Jeff broke two eggs into aplate and added in some milk. Jenna found the bread and put two slices into theegg mixture. Next, Jeff turned on the second stove burner to heat up the fryingpan. Everything was going smoothly until Jeff started frying the bread. The panwas too hot and the bread turned black within seconds. Jenna threw the burntpiece into the sink and put in the otherslice of bread. This time, she turned down the fire so it cooked nicely.

ThenJeffnoticedsteamshootingoutofthepotandthelidstartingto

shake. The next minute, the porridge boiled over andput out the fire. Jenna panicked. Thankfully, Jeff stayed calm and turned offthe gas quickly. But the stove was a mess now.Jenna told Jeff to clean it up so they could continuetocooktherestoftheporridge.ButJeff’shandtouchedthehot burner and he gave a cry of pain. Jenna made him puthis hand in cold water. Then shecaught the smell of burning. Oh dear! The piece of bread in the pan had turnedblack aswell.

注意:

1.续写词数应为 150 左右。

2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

As the twins looked around them in disappointment , their father appear。

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

The twins carried thebreakfast upstairs and woke theirmother up.

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

返回目录>>>

2021新高考1卷英语答案

第一部分听力

答案略

第二部分阅读理解

21.C22.B23.C24.A25.C

26.B27.D 28.A 29.C 30.D

31.A 32.D 33.B 34.A 35.B

36.F 37.C 38.G 39.E 40.A

41. C 42. A 43. D 44. A 45. B

46. A 47. B 48. C 49. D 50. A

51. B 52. C 53. B 54. D 55. D

第三部分 语言运用

56.What 57. humans 58. undoubtedly 59. hotter 60. astonished

61. was 62. and 63. aching 64. mine 65. a

第四部分 写作

答案略

返回目录>>>

2021各地高考英语作文题目

2021高考英语甲卷作文

假定你是李华,你校计划举办介绍中国传统文化的主题班会,并在英语网站上展示,请你给外国朋友Chris写封信,向他了解哪些中国传统文化更吸引外国朋友,内容如下:

1. 阐明写信事由;

2. 征求建议;

3. 表达感谢。

注意:

1. 词数 100 左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Chris,

________________________________________________

________________________________________________

2021高考英语乙卷作文题目

你校将举办英语演讲比赛,请你以Be smart online learners为题写一篇发言稿参赛,内容包括:

1. 分析优势与不足;

2. 提出学习建议。

注意:

1. 词数 100 左右;

2. 题目和首句已为你写好。

Be smart online learners

2021年全国新高考1、2卷英语作文题目

应用文与材料作文

适用:广东、福建、江苏、山东、湖南、湖北、河北

学校英文报YOUTH成功举办10周年,请你写一篇文章投稿,庆祝它创办10周年:

1. 读报经历;

2. 喜爱的栏目;

3. 期待与祝福。

注意:

1. 写作词数应为80左右;

2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

Youth and me

________________________________________________

________________________________________________

第二篇为材料作文,续写母亲节给妈妈做早饭。

主人公是一个小孩家境贫穷,他妈妈为了照顾他,没办法出去挣钱,有一个很善良的家庭,说要做爆米花给他卖,帮他赚钱,写小孩是怎么卖爆米花的,邻居的反应以及他的感受。

2021年北京高考英语作文题目

第二节(20分)

假设你是红星中学高三学生李华。你和英国好友Jim原定本周末一起外出,你因故不能赴约。请你用英文给他写一封电子邮件,内容包括:

1.表达歉意并说明原因;

2.提出建议并给出理由。

注意:1. 词数100左右;

2. 开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Jim,

________________________________________________

________________________________________________

Yours,

Li Hua

2021浙江卷高考英语作文

学生参观了中国画展,写一篇宣传稿:

1. 时间,地点;

2. 你的感受;

3. 推荐。

注意:

1. 写作词数应为80左右;

2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

2021上海高考英语作文

你校正在组织英语演讲比赛,请你以Be smart online learners为题写一篇演讲稿。内容包括:

1.优势与不足。

2.提出建议。

注意:

1. 词数 100 左右;

2. 题目和首句已为你写好。

Be smart online learners

________________________________________________

________________________________________________

2021天津高考英语作文

你之前的英国寄宿家庭的好朋友__的妈妈Nancy给你写信祝贺你高中毕业,询问你假期安排和大学专业 。内容包括:

1.表达感谢并问候

2.写和家人的假期安排

3.大学选什么专业并且为此做了哪些准备


2021新高考1卷英语试题及答案相关文章:

2021英语高考考试变化全国卷

2021高考英语新题型全解析

高考英语阅读理解必看2021

2021高考英语复习:高考真题写作范文

2021年高考英语专练短文改错含答案和解析

2021高考数学全国一卷真题

2021高考数学真题全国一卷

高考高三年级英语知识点考点解析2021

2021高考英语高频短语专题汇总

2021高考模拟题及答案解析

    2021新高考1卷英语试题及答案

    随着高考英语考试的结束,大部分省份2021年高考就此落下帷幕,考完之后肯定很多人想要知道答案,为了方便考生们对答案和估分,今天小编整理了2021新高考1卷英语试题及答案供大家参考,一起来看看吧!▼▼目
    推荐度:
    点击下载文档文档为doc格式

    相关推荐

    2021高考英语作文题目
    2021高考英语作文题目

    2021年6月8日下午5点,高考英语考试结束,考生们纷纷走出考场,高考英语作文题目相继出炉,今天小编整理了2021高考英语作文题目_各地高考英语作文题供大家参考,一起来看看吧!2021高考英语作文题目

    2021高考英语真题及参考答案【全国乙卷】
    2021高考英语真题及参考答案【全国乙卷】

    2021年高考英语考试已结束,以下为2021高考英语真题及参考答案(全国乙卷),适用地区:安徽 河南 山西 江西 甘肃 陕西 黑龙江 吉林 宁夏 新疆 青海 内蒙古。下面就是小编整理的2021高考英语