高三英语任务型阅读专项练习题含答案

宇晴供稿

  任务型阅读是阅读理解题的一部分,高三的学生要多做一些试题,拿下这一个题型。小编为大家推荐了相关试卷,希望可以帮助到大家!

  高三英语任务型阅读练习题

  1、       We all need to feel understood,recognized and affirmed(证实)by our friends,family and romantic partners.We all need to find our tribe.

  Research has shown that among the benefits that come with being in a relationship or group,feeling accepted is regarded as the most important driver of meaning.When other people think you matter and treat you as if you matter,you believe you matter,too.

  Though we all share a need to belong,in the first decades of the 20th century,many influential psychologists and physicians did not acknowledge this fundamental aspect of human nature.The idea that children needed parental love and care to live a full and meaningful life was not only considered medically dangerous,but it was dismissed as immoral and disgusting.

  As behavioural psychology came into fashion and academic psychologists turned their attention to child­raising,this view shifted and they began to examine and affirm the vital importance of attachment in early life.They discovered that people,whatever their age,needed more than food and shelter to live full and healthy lives.

  But,sadly,many of us lack close ties.At a time when we are more connected digitally than ever before,rates of social isolation(孤立)are rising.The results of an Age UK poll published recently suggest that half a million people over the age of 60 usually spend each day alone,and it's not unusual for another half a million people to go five or six days without seeing or speaking to someone.

  All these figures reveal more than a rise in loneliness—they reveal a lack of meaning in people's lives.In surveys,we list our close relationships as our most important sources of meaning.Research shows that people who are lonely and isolated feel their lives are less meaningful.

  While close relationships are critical for living a meaningful life,they are not the only important social bonds we need to cultivate(培养).Psychologists have also discovered the value of small moments of intimacy(亲昵行为).“High­quality connections”, as one researcher calls them,are positive,short­term interactions between two people when a couple holds hands on a walk or when two strangers have an empathetic(移情作用的)conversation on a plane.High­quality connections have the potential to unlock meaning in our interactions with acquaintances,colleagues and strangers.

  We can't control whether someone will make a high­quality connection with us,but we can all choose to start one.We can say hello to a stranger on the street rather than look away.We can choose to value people rather than devalue them.We can invite people to belong.

  Passage outline Supporting details

  The need to belong ◆Everyone hopes to develop a 1.______ of belonging in a group.

  ◆People's self­respect is 2.________ by other people's opinion.

  The changing 3.________to belonging ◆Many famous experts in the first decades of the 20th century 4.________ that people had the need to belong.

  ◆Experts later came to realize that people,regardless of their age,needed 5.________ to enjoy full and healthy lives.

  Consequences of 6.______close ties ◆Many people are cut off from the world and feel 7.________.

  ◆People who do not have enough close relationships find their life has less 8.________.

  Another way to meet the need ◆High­quality connections make a 9.________ in helping satisfy our need to belong.

  ◆We should 10.________ to make a high­quality connection.

  【语篇解读】 本文是说明文。每个人都想在团体中有归属感,为此我们应该主动建立高质量的社会纽带。

  1.sense/feeling [信息归纳题。根据第一段中的“We all need to find our tribe.”和第二段中的“...in a relationship or group,feeling accepted is regarded as the most important driver of meaning”可知,每个人都想在团体中有归属感。a sense/feeling of belonging“归属感”。]

  2.influenced/affected/shaped/determined/decided [信息归纳题。根据第二段中的“When other people think you matter and treat you as if you matter,you believe you matter,too.”可知,人的自尊受其他人观点的影响,所以空格处用influenced /affected /shaped / determined /decided。]

  3.attitudes [信息归纳题。根据第三段中的“The idea that children needed parental love and care to live a full and meaningful life was not only considered medically dangerous,but it was dismissed as immoral and disgusting.”和第四段中的“...this view shifted”可知,该部分的主题是人们对归属感态度(attitudes)的改变。]

  4.denied [信息转化题。根据第三段中的“Though we all share a need to belong,in the first decades of the 20th century,many influential psychologists and physicians did not acknowledge this fundamental aspect of human nature.”可知,20世纪初期的很多专家否认(denied)人们需要归属感。]

  5.attachment/love/care [直接信息题。根据第四段中的“...they began to examine and affirm the vital importance of attachment in early life.They discovered that people,whatever their age,needed more than food and shelter to live full and healthy lives.”可知,专家后来意识到人们需要依恋或关爱(attachment/love/care)来享受充实、健康的生活。]

  6.lacking [信息转换题。第五段中的“But,sadly,many of us lack close ties.”是第五、六段论述的要点。再结合右栏的内容可知,该部分谈及缺乏(lacking)亲密关系的后果。]

  7.lonely/isolated/alone [信息归纳题。根据第五段中的内容可知,很多人与世隔绝,感到孤独寂寞(lonely/isolated/alone)。]

  8.meaning [信息转换题。根据第六段中的“we list our close relationships as our most important sources of meaning.Research shows that people who are lonely and isolated feel their lives are less meaningful.”可知,缺乏亲密关系的人觉得生活的意义(meaning)更小。]

  9.difference [信息归纳题。根据第七段中的“High­quality connections, as one researcher calls them,are positive,short­term interactions ...High­quality connections have the potential to unlock meaning in our interactions with acquaintances,colleagues and strangers.”可知,高质量的社会纽带在帮助人们满足归属需求方面有重大意义。make a difference“有(重要)作用,有影响,有关系”。]

  10.start/offer/try/attempt [直接信息题。根据最后一段中的“We can't control whether someone will make a high­quality connection with us,but we can all choose to start one”可知,人们应该主动开始/提出/尝试(start/offer/try/attempt)建立高质量的社会纽带。]