高三下学期英语模拟测试带答案(2)

宇晴供稿

  C

  For many adolescents, “screen time” is almost a full-time job that could to obesity, diabetes and other health issues, a Canadian researcher says.

  Adolescents now spend an average of six hours a day in front of some type of screen, whether it’s a television or computer screen or one of the many portable devices now popular with young people, studies done by Dr. Ian Michael Janssen show. “They spend more hours daily in front of a screen than they do in a classroom in a given year,” said Janssen, a researcher at Queen’s University in Kingston, Canada. The result is a rise in obesity rates among adolescents. Unfortunately, fixing the problem isn’t as easy as simply cutting down screen time, Janssen cautions. “Decreasing screen time will not automatically increase physical activity levels,” said Janssen, Some active kids also spend a lot of time in front of television and computer screens, and some kids who have low screen times also have low levels of physical activity, he points out.

  As well, screen time is not necessarily bad, Janssen said. “The tricky part is that children today need to be using computers,” he said. Computers are required for schoolwork, and technological skills are important for future job prospects. The quality of screen time matters too, along with the quantity---consider the negative health messages found in food advertising during children’s shows, he said. Ideally, children should aim for no more than two hours of recreational screen time a day.

  Janssen’s real worry about the rise in childhood obesity rates is not that there are now rare cases of type 2 diabetes in kids, where once there were none, hut the health problems these children are likely to face in the future as adults, including high blood pressure, high cholesterol and cardiovascular disease.

  28. Which one doesn’t belong to “screen time” according to the passage?

  A. Watching TV. B. Surfing the Internet.

  C. Seeing a film on an MP4. D. Making a telephone call.

  29. In Janssen’s opinion, kids had better to keep healthy.

  A. lose weight. B. decrease screen time

  C. take physical activities D. go on a diet

  30. What’s the researcher’s attitude towards “screen time of adolescents" ?

  A. Concerned. B. Passive. C. Positive. D. Frightened,

  31. We can learn from the passage that .

  A. many of the people having full-time jobs suffer from obesity and diabetes.

  B. decreasing screen time can’t really solve the problem

  C. children today most use computers to finish their school work

  D. a new type of obesity in kids becomes Janssen’s real worry

  D

  A 2 billion year old Martian (火星的)rock appeals to have at our time been full of water from the surface of the Red Planet.

  “Here we have a piece of Mars that I can hold in my hands. That’s really exciting,” Carl Agee, director of the Institute of Meteoritics at the University of New Mexico, told the Associated Press.

  Agee led a team of scientists who published their report on the newly discovered meteorite (陨石),nicknamed Black Beauly, The rock is estimated to have contained 6,000 parts per million water? and scientists believe it likely interacted with water at a time when most of the planet’s surface was believed to have been arid.

  The baseball-size rock was discovered in the Sahara, and scientists say it contains more evidence of water than any of the other known Martian rock samples.

  “It’s fairly fresh. It hasn’t been subjected to a whole lot of weathering (风化作用),” University of Alberta meteorite expert Chris Herd told the AP.

  Billions of years ago an eruption on the surface of Mars, likely caused by a volcano or planet collision, sent the rock into space, where it eventually made the journey to Earth, Agee and his team said the sample is “strikingly similar to the volcanic rocks examined by the NASA rovers Spirit and Opportunity on the Martian surface.”

  Over the years, scientists have collected more than 60 Martian rock samples, with most being discovered in the Sahara and Antarctica. The new sample is much older than most of the other specimens, which are about 600 million years old or younger. The oldest known sample is an estimated 4.5 billion years old.

  32. The underlined word “it”in Paragraph 3 refers to “ ”.

  A. Mara B. the Red Planet C. Black Beauty D. the report

  33. Where was the meteorite found?

  A. In I he Sahara. B. In Antarctica. C. In Mars. D. In America.

  34. Which of the following is NOT true according to the passage?

  A. Black Beauty has the size of a baseball.

  B. Blank Beauty contains the most evidence of water among the known Martian rock samples.

  C. An eruption on the surface of Mars sent the rock into Earth directly.

  D. Black Beauty is not the oldest known sample.

  35. Where can we most probably read this text?

  A. In a personal diary. B. In a science report.

  C. In a travel magazine. D. In a geography textbook.

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Use phones respectfully

  You probably spend more time with your smart phone than any other possession. You lake it everywhere-to school, to meals, and even to the bathroom. 36 But we have to learn to use our phones respectfully or at least without offending others around us. Here are some tips for smart phone usage. Take a look.

  Use “do not disturb” instead of “vibrate (振动)”

  Loud vibrations in your pants are disturbing. People can hear your phone vibrate, depending on how severely it vibrates. 37

  Tell others what you’re doing

  Sometimes,you will be in a situation in which you need to use your smart phone. 38 If you don’t, people will think that you’re either interacting with someone else or just getting bored.

  39

  Respect privacy as text and e-mall senders by not letting what they type appear on the home screen of your•phone when you receive a new message. While you’re at it, use a password to make sure the information you share with others stays between you.

  Ask permission to swipe (滑动)

  When someone hands you their phone to look at a photo, this doesn’t mean you can swipe through. all of their photo albums. 40

  A. You should use your smart phone secretly.

  B. It is difficult to ignore and distracts people from whatever they are doing.

  C. Of course, a smart phone is a great way to keep in touch and share life events.

  D. They probably want you to see the one photo they hand to you, not every photo they have taken.

  E. Just tell people what you’re doing and why you’re doing it.

  F. So it’s thrilling to look through all their photos.

  G. Don’t use the text preview feature on your home screen.

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  I still remember my kindergarten teacher Mrs White, although I don’t remember much about what we learned in her class. My mother once told me that we used to 41 a lot. And I would bring back what I wrote and she could see there were so many 42 . But no red corrections. And always a star. Sometimes 43 a “Good”,which would make my heart soar (高涨)with 44 , But it worried my mother, so one day when she met Mrs White, she asked her why she never 45 the wrong spellings of words.

  Mrs White replied,“The children are just beginning to get 46 about using words, about forming sentences. I don’t want to 47 that enthusiasm with red ink. Spelling and grammar can wait. The wonder of words won’t…”Maybe she didn’t say it 48 like that. It was long ago. But I did grow up learning to use words with loving 49 like that.

  I 50 now and think Mrs Whites was a rather 51 teacher. She encouraged the joy, 52 and excitement of expression-however faultily-like that. I used to 53 “beautiful” a lot. Never could I quite remember that the “e”went 54 the “a”. 55 my teacher in high school very much. 56 eventually the e’s and a’s settled into their 57 places. I am glad I didn’t 58 on them though. “Pretty” is 59 to spell but it doesn’t hold as much as you mean sometimes. And thanks to Mrs White, I had no 60 about writing what I meant even if I couldn’t quite spell it out. Because life isn’t Pretty. It’s Beautiful.

  41. A. listen B. speak C. write D. read

  42. A. marks B. stars C. words D. mistakes

  43. A. even B. naturally C. especially D. particularly

  44. A, happiness B. sadness C. discouragement D. disappointment

  45. A. found B. corrected C. ignored D. remembered

  46. A. worried B. excited C. anxious D. nervous

  47. A. keep B. create C. stop D. make

  48. A. really B. carefully C. totally D. exactly

  49. A. fear B. confidence C. pride D. content

  50. A. look forward B. look after C. look back D. look for

  51. A. extraordinary B. strict C. hardworking D. careless

  52. A. delight B. wonder C. relief D. satisfaction

  53. A, mistake B. misuse C. misunderstand D. misspell

  54. A, behind B. after C. before D. below

  55. A. annoyed B. pleased C. frightened D. confused

  56. A. So B. But C. And D. Or

  57. A. right B. wrong C. good D. bad

  58. A. stand B. keep C. wait D. rely

  59. A. funnier B. harder C. nicer D. easier

  60. A. interests B. hope C. worries D. sadness

  第II卷(非选择题,共50分)

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填在答题卡上的相应位置。

  During my childhood, my father always encouraged me to work hard to reach my goals in life. Each day he would find something to keep me 61 (occupy), but he never let me forget to have fun and enjoy being young.

  One day my father and I 62 (work) in the garage when he said, “Courtney, I want 63 (tell) you a secret. This is just between you and me, and you cannot tell it even to your mother.” I got very excited, 64 (think) what he would possibly tell me,“I’m never going to grow up,” he said. He went on to explain that being an adult wasn’t all that great. he said it was true that people could get more 65 (free) and more independence after they grew up, but at the same time, they had to take more responsibility, more commitment, and more challenges.

  66 (actual) my father wanted me to live my life to the 67 (full). He believed no matter 68 a person’s age was, he or she should set some time aside 69 fun.

  Until today, I still keep my father’s secret. Both my father and I have become mature throughout life, but neither of 70 has ever lost our child-like heart.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

  文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下划一横线并在该词下面写出修改后的词;

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  When you go to Beijing, you’d better taking the CRH train, which had become popular in China nowadays. Having lots of different lines, so the CRH train allows you to travel wherever want to. CRH trains are comfort and run at a speed of 350km per hour. They are always on time but can guarantee the safety of passengers. It’s easy to get tickets through much channels, such as by telephone, through the Internet and the self-service ticket machine. Besides, price of tickets are reasonable. It offers first-class services with passengers and I am sure you will have the good journey.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假如你是杨洋,是一名来自云南昆明的髙中学生。上周去雅安碧峰峡动物园参观大熊猫基地,认识了大熊猫“安安”和它的母亲“雅雅”。请你根据以下要点给动物园工作人员焦娇写一封信,内容包括:

  1.对“安安”和“雅雅”的印象;(至少二点)

  2.感谢工作人员对“安安”和“雅雅”的辛勤付出并索取“安安”和“雅雅”照片。

  注意:1.词数100左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

  参考答案

  第Ⅰ卷(选择题,共100分)

  第一部分 听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  1. A 2. B 3. A 4. B 5. C 6. C 7. A 8. B 9. A 10. B

  11. A 12. C 13. B 14. B 15. A 16. B 17. A 18. B 19. A 20. C

  第二部分 阅读理解

  第一节 阅读理解(共15小题,每小题2分;满分30分)

  21. D 22. B 23. C 24. A 25. C 26. D 27. B 28. D 29.C 30. A

  31. B 32. C 33. A 34. C 35. B

  第二节 补全短文(共5小题,每小题2分;满分10分)

  36. C 37. B 38. E 39. G 40. D第三部分 英语知识运用

  第一节 完形填空(共20小题,每小题1.5分;满分30分)

  41 .C 42 .D 43. A 44. A 45. B 46. B 47. C 48. D 49. B 50. C

  51. A 52. B 53. D 54. C 55. A 56. B 57. A 58. C 59. D 60. C

  第II卷(非选择题,共50分)

  第二节 阅读填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  61. occupied 62. were working 63. to tell 64. thinking 65. freedom

  66. Actually 67. fullest 68. what 69. for 70. us

  第二节 书面表达(满分25分)

  一、One Possible Version

  Dear Jiao Jiao,

  I,a high school student,come from Kunming of Yunnan. Last week, my friend and I paid a visit to the Bi Fengxia Zoo of Yaan, where we were deeply impressed with pandas Anan and her mother Yaya.

  As we can see, Yaya is a caring and responsible mother, who cares about Anan in many aspects. As for Anan, she is very cute and she walks in a funny way which makes every visitor laugh all the time.

  Now here, I’d like to give my thanks to all of you who have contributed so much to their healthy growth.

  Last but not least, would you please send me a picture of Anan and Yaya if convenient? Thanks a lot.

  Best wishes.

  Yours sincerely,

  Yang Yang